sâmbătă, 18 septembrie 2010

Zacusca taraneasca

Ingrediente : - 1 kg gogosari
                    - 1 kg ardei gras rosu
                    - 1 kg gogonele
                    - 1 kg morcovi
                    - 1 kg ceapa
                    - 750 ml apa
                    - 300 ml otet
                    - 3 linguri sare
                    - 250 g zahar
                    - 500 ml ulei
                    - 400 g mustar
Se pun pe foc apa , otetul , zaharul si sarea . Cand solutia clocoteste se adauga legumele taiate fideluta si morcovul dat pe razatoare . Se lasa la foc mic sa dea cateva clocote si apoi se pune totul la scurs 8-9 ore . Se amesteca uleiul cu mustarul pana se obtine o maioneza . Se incorporeaza in legumele scurse si se amesteca bine . Se pune in borcane si se dau intr-un loc racoros .

Pofta buna .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu