marți, 14 septembrie 2010

Gulas de pui

Ingrediente: - 1,5 kg piept pui
                   - 4 cepe
                   - 4 ardei grasi
                   - 2 morcovi
                   - 1/2 ardei iute
                   - 1 lingurita boia dulce
                   - 2 si 1/2 cani suc rosii
                   - foi dafin
                   - 1 legatura patrunjel
                   - sare , piper
Se portioneaza pieptul de pui , se sareaza si se prajeste in ulei incins pana se rumeneste , apoi se scot bucatile pe o farfurie . In acelasi ulei se caleste ceapa taiata fideluta si apoi se adauga morcovul taiat rondele. Cand ceapa a devenit sticloasa se adauga boiaua , se amesteca bine si se adauga 1/2 apa cana clocotita , foi de dafin si carnea . Se lasa sa fiarba acoperit la foc mic , amestecand din cand in cand . Cand mancarea a scazut , se adauga sucul de rosii , se condimennteaza cu sare si piper si se lasa sa mai dea cateva clocote . Se serveste cu garnitura de orez .

Pofta buna .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu