miercuri, 22 septembrie 2010

Marinata de gogosari

Ingrediente  : - 4 kg gogosari
                     - 1 L otet
                     - 2 L apa
                     - 4 linguri zahar brun
                     - 3 borcane mustar ( 2 dulci si 1 iute )
                     - frunze de dafin                            
                     - piper boabe
                     - 100 g boabe mustar
                     - 2 crengute rozmarin
                     - sare
Gogosarii se spala , se taie felii si se lasa la scurs . Intr-o oala se pune otetul , apa , sare , piper , dafin , rozmarin si se lasa sa dea in clocot . Se oparesc gogosarii , scufundandu-i 2-3 minute in amestecul clocotit si apoi se scot . Se adauga in amestecul din oala continutul celor 3 borcane cu mustar , boabele de mustar , zaharul brun si se lasa la fiert pana ce compozitia se omogenizeaza si da intr-un clocot . Gogosarii se asaza in borcane si se toarna peste ei amestecul fierbinte . Se capseaza borcanele si se acopera cu paturi pana a 2-a zi .

Pofta buna .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu