Ingrediente : - 4 kg gogosari
- 1 L otet
- 2 L apa
- 4 linguri zahar brun
- 3 borcane mustar ( 2 dulci si 1 iute )
- frunze de dafin
- piper boabe
- 100 g boabe mustar
- 2 crengute rozmarin
- sare
Gogosarii se spala , se taie felii si se lasa la scurs . Intr-o oala se pune otetul , apa , sare , piper , dafin , rozmarin si se lasa sa dea in clocot . Se oparesc gogosarii , scufundandu-i 2-3 minute in amestecul clocotit si apoi se scot . Se adauga in amestecul din oala continutul celor 3 borcane cu mustar , boabele de mustar , zaharul brun si se lasa la fiert pana ce compozitia se omogenizeaza si da intr-un clocot . Gogosarii se asaza in borcane si se toarna peste ei amestecul fierbinte . Se capseaza borcanele si se acopera cu paturi pana a 2-a zi .
Pofta buna .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu