sâmbătă, 4 septembrie 2010

Compot de pere

Ingrediente : - 4 kg pere tari , bine coapte
                   - 300 g zahar
                   - 4-5 cuisoare
                   - 1/2 baton scortisoara
                   - coaja de la o lamaie taiata fasii
                   - 2 l apa
                   - 2 linguri otet de mere
Se fierbe un litru de apa cu zaharul , cuisoarele , scortisoara si coaja de lamaie , apoi se lasa sa se raceasca . Perele se curata de coaja , se taie in 2 , se indeparteaza semintele si se pun in apa cu otet pentru a impierdica oxidarea . Se lasa asa 1 ora . Se asaza perele in borcane si se toarna peste ele solutia de zahar strecurata . Se inchid borcanele ermetic si se fierb in bain-marie 30 min . Se scot borcanele dupa ce s-au racit complet si se depoziteaza in camara .

Pofta buna .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu