sâmbătă, 11 septembrie 2010

Ciorba de dovlecei

Ingrediente : - 3 dovlecei
                   - 2 ardei verzi
                   - 2 morcovi
                   - 2 cepe
                   - 1 telina potrivita
                   - 1 legatura marar
                   - 4 linguri ulei
                   - 700 ml bors
                   - 200 g smantana
                   - sare
Dovleceii , ardeii , morcovii si telina se curata , se spala si se taie cubulete . Ceapa curatata se toaca marunt . Se calesc legumele in ulei ( fara dovlecei ) , se adauga 3-4 linguri de apa si se lasa sa fiarba 15-20 min . Daca este nevoie se mai adauga putina apa . Se adauga dovleceii si se mai lasa sa fiarba 10 min . Se potriveste gustul de sare , se pune borsul fiert separat si spumuit si se mai da in cateva clocote . Se drege cu smantana amestecata cu mararul tocat si se lasa vasul acoperit pana la servire .

Pofta buna .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu