luni, 6 septembrie 2010

Papanasi cu smantana

Ingrediente : - 400 g branza de vaca
                   - 1 lingura faina
                   - 1 lingura gris
                   - 2 oua
                   - 1 pahar smantana
                   - 1 lingura unt
                   - sare
Branza data pe razatoare sau zdrobita cu furculita se amesteca cu faina si grisul , se adauga ouale , sare dupa gust si se amesteca bine . Se ia din aceasta compozitie cate o lingurita si se scufunda papanasii unu cate unu in apa clocotita cu sare . Se lasa la fiert . Papanasii sunt fierti atunci cand dupa ce s-au ridicat deasupra mai dau cateva clocote . Se scot cu o spumiera fara sa se sfarame , se asaza intr-un vas care merge la cuptor uns cu unt . Deasupra se toarna smantana amestecata cu o lingura de faina . Se dau la cuptor sa se rumeneasca . Se serversc fierbinti . Pentru cei care ii doresc prajiti in loc sa-i fiarba ii prajesc in grasime , dupa ce li se da forma rotunda sau lunguiata si se tavalesc prin faina . Se servesc pudrati cu zahar , cu smantana sau dulceata .

Pofta buna .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu