sâmbătă, 4 septembrie 2010

Gem de prune

Ingrediente : - 6 kg prune bine coapte
                    - 2 kg zahar       
                    - 2 batoane vanilie
                    - 500 g miez de nuca
Prunele se spala , se scurg de apa , se scot samburii si se pun in vasul in care se prepara gemul . Se toarna zaharul peste ele si se lasa la rece pana a doua zi . Se fierbe gemul la foc mic pana se topeste tot zaharul , apoi se mareste focul si se adauga batoanele de vanilie taiate bucatele . Se ia spuma formata deasupra ,  se adauga miezul de nuca dat prin masina netocat si se amesteca mereu cu o lingura de lemn pentru a nu se lipi pe fundul vasului . Cand este destul de legat , se opreste focul , se toarna gemul in borcane incalzite si se pun 30 de min in cuptorul incalzit . Dupa ce se racesc , se capseaza borcanele si se depoziteaza in camara .

Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu