duminică, 26 septembrie 2010

Musaca de vinete

Ingrediente : - 4 vinete
                   - 600 g carne tocata
                   - 1 cutie de rosii in bulion
                   - 150 g cascaval ras
                   - 1 ceapa mare
                   - 100 ml vin alb
                   - ulei
                   - 1 varf de cutit nucsoara
                   - 1 varf de cutit scortisoara
                   - sare
                   - piper
Sos Besamel : - 1 l lapte
                      - 60 g unt
                      - 60 g faina
                      - 2 oua
                      - 1 lingura pesmet
Vinetele se spala , se taie felii pe lung si se lasa o ora in apa sarata  . Ceapa se taie marunt si se inmoaie intr-o lingura de ulei . Se adauga peste ceapa carnea tocata si se lasa pana isi schimba culoarea si devine aurie . Se adauga vinul si rosiile taiate in bucati mici . Se adauga dupa gust sare , piper si apoi nucsoara si scortisoara . Se pune putina apa si se lasa sa fiarba la foc mic pana sosul devine gros si apoi se lasa la racit . Se scot vinetele din apa si se prajesc intr-o tigaie cu ulei . Carnea se amesteca cu 2 albusuri batute spuma , 2 linguri de pesmet si o lingura de cascaval ras . Se prepara sosul Besamel topinduse untul , se adauga faina si se lasa pe foc cat sa devina aurie . Se trage vasul de pe foc si se toarna laptele rece , putin cate putin incorporand faina cu untul . Se reasaza vasul pe foc amestecand dupa fiecare adaugare a laptelui . Se obtine un sos alb ca o smantana . Se lasa sa se raceasca si se adauga cele 2 galbenusuri si restul de cascaval ras  . Intr-un vas de iena se asaza straturi alternative de vinete , carne , sos alb pana la terminarea incredientelor . Se da la cuptor 45 min .

Pofta buna .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu