Ingrediente : - 4 vinete
- 600 g carne tocata
- 1 cutie de rosii in bulion
- 150 g cascaval ras
- 1 ceapa mare
- 100 ml vin alb
- ulei
- 1 varf de cutit nucsoara
- 1 varf de cutit scortisoara
- sare
- piper
Sos Besamel : - 1 l lapte
- 60 g unt
- 60 g faina
- 2 oua
- 1 lingura pesmet
Vinetele se spala , se taie felii pe lung si se lasa o ora in apa sarata . Ceapa se taie marunt si se inmoaie intr-o lingura de ulei . Se adauga peste ceapa carnea tocata si se lasa pana isi schimba culoarea si devine aurie . Se adauga vinul si rosiile taiate in bucati mici . Se adauga dupa gust sare , piper si apoi nucsoara si scortisoara . Se pune putina apa si se lasa sa fiarba la foc mic pana sosul devine gros si apoi se lasa la racit . Se scot vinetele din apa si se prajesc intr-o tigaie cu ulei . Carnea se amesteca cu 2 albusuri batute spuma , 2 linguri de pesmet si o lingura de cascaval ras . Se prepara sosul Besamel topinduse untul , se adauga faina si se lasa pe foc cat sa devina aurie . Se trage vasul de pe foc si se toarna laptele rece , putin cate putin incorporand faina cu untul . Se reasaza vasul pe foc amestecand dupa fiecare adaugare a laptelui . Se obtine un sos alb ca o smantana . Se lasa sa se raceasca si se adauga cele 2 galbenusuri si restul de cascaval ras . Intr-un vas de iena se asaza straturi alternative de vinete , carne , sos alb pana la terminarea incredientelor . Se da la cuptor 45 min .
Pofta buna .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu