marți, 7 septembrie 2010

Muraturi asortate

Ingrediente : - 2 kg gogonele
                    - 3 kg gogosari rosii
                    - 1 kg morcovi curatati
                    - 2 radacini telina
                    - frunze telina
                    - 1 kg conopida
                    - marar uscat
                    - 1 capatana usturoi
                    - 3 radacini hrean
                    - 1 lingura sare
                    - 1 lingura zahar
                    - boabe de mustar
                    - piper
                    - frunze de dafin
                    - 3 l apa
Se spala legumele si se tin 24 de ore intr-o solutie concentrata de sare (atat cat sa tina oul la suprafata ) . Dupa aceea se scot si se spala cu apa rece , se taie in bucati potrivite si se asaza in borcane , alternandu-le . Dupa fiecare strat de legume se presara condimente . Intr-o oala se pune apa , sarea si zaharul si se dau intr-un clocot . Cand borcanele sunt pline se toarna zeama calda , se lasa la racit si se inchid ermetic . Se pastreaza borcanele 3-4 zile la temperatura camerei , iar apoi se depoziteaza in camara .

Pofta buna .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu