Ingrediente : - 2 kg gogonele
- 3 kg gogosari rosii
- 1 kg morcovi curatati
- 2 radacini telina
- frunze telina
- 1 kg conopida
- marar uscat
- 1 capatana usturoi
- 3 radacini hrean
- 1 lingura sare
- 1 lingura zahar
- boabe de mustar
- piper
- frunze de dafin
- 3 l apa
Se spala legumele si se tin 24 de ore intr-o solutie concentrata de sare (atat cat sa tina oul la suprafata ) . Dupa aceea se scot si se spala cu apa rece , se taie in bucati potrivite si se asaza in borcane , alternandu-le . Dupa fiecare strat de legume se presara condimente . Intr-o oala se pune apa , sarea si zaharul si se dau intr-un clocot . Cand borcanele sunt pline se toarna zeama calda , se lasa la racit si se inchid ermetic . Se pastreaza borcanele 3-4 zile la temperatura camerei , iar apoi se depoziteaza in camara .
Pofta buna .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu