marți, 7 septembrie 2010

Barcute umplute

Ingrediente : - 4 vinete potrivite
                   - 8 linguri ulei de masline
                   - 2 cepe mari
                   - 400 g carne tocata amestec
                   - 800g rosii
                   - 4 catei de usturoi
                   - 1 lingura zahar
                   - 1/2 lingurita cimbru
                   - 1 lingura busuioc verde
                   - 100 g branza feta
                   - 200 g orez cu bob lung fiert
                   - 2 oua
                   - 1 lingura pasta de tomate
                   - 100g iaurt
                   - 1 ceapa rosie pentru decor
                   - marar pentru decor
                   - sare
                   - piper
Se spala vinetele , se usuca si se taie in jumatati . Se presara cu sare si se lasa 30 min . Se ung cu ulei de masline , se pun intr-o tava si se coc 20 min . Se scobesc cu o lingura lasand pe margine o grosime de 2 cm . Ceapa se toaca si se innabusa in 2 linguri de ulei . Se adauga carnea tocata si se caleste 5 min . Se toarna 100 ml apa , se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se fierbe 15 min . Se lasa sa se raceasca . Rosiile se decojesc , se taie cubulete si se calesc in ulei impreuna cu usturoiul taiat felii si zaharul . Se condimenteaza cu busuioc , cimbru si sare . Dupa ce s-a racit carnea se amesteca cu branza maruntita , cu orezul fiert , ouale , pasta de tomate si iaurtul . Apoi se mai adauga si miezul de vinete tocat si se omogenizeaza amestecul . Se umplu vinetele cu acest amestec , se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se dau la cuptor 20 min . Se servesc cu garnitura de rosii coapte , rondele de ceapa rosie si marar .

Pofta buna .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu