Ingrediente : Aluat : - 250 ml apa
- 1 praf de sare
- 50 g margarina
- 1 lingura otet
- faina cat cuprinde
Umplutura : - 1 kg mere
- 1 lamaie
- 3 linguri pesmet
- 1 cana zahar
- unt pt uns tava
Se amesteca apa cu sarea , margarina , otetul si faina cat cuprinde pentru a framanta un aluat potrivit de tare . Se lasa 30 min la frigider . Se curata merele de coaja si de seminte si se taie cubulete . Se asaza intr-un castron , se pune zaharul , coaja si zeama de lamaie si se amesteca . Se lasa 30 min si se mai amesteca din cand in cand . Se opreste 1/4 din aluat , se unge cu unt o forma rotunda si se imbraca in aluatul ramas . Se presara pesmet pe fundul formei si se pun merele . Din aluatul oprit se intinde o foaie si se taie fasii subtiri , cu care se formeaza un grilaj deasupra placintei . Se coace 45 de min la foc mic .
Pofta buna .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu