marți, 21 septembrie 2010

Chiftele de conopida

Ingrediente : - 1 conopida potrivita
                    - 4 cartofi
                    - 2 oua
                    - 50 g telemea de oi rasa
                    - 100 g pesmet
                    - sare
                    - piper
                    - ulei pentru prajit
                    - 1/2 lingurita boia 
Se curata cartofii de coaja , se spala , se taie cuburi , se fierb in apa cu sare si apoi se scurg . Se desface conopida in buchetele , se fierb in apa cu  sare si se scurg . Se mixeaza cartofii si conopida . In acest piureu se adauga ouale batute , branza rasa , boiaua , sare si piper dupa gust si se amesteca . Se lasa la rece 30 min . Din aceasta compozitie se modeleaza chiftele , se tavalesc prin pesmet si se prajesc in ulei bine incins . Se servesc calde .

Pofta buna .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu