Ingrediente : - 3 kg gogosari
- 1 kg ardei capia
- 3 ardei iuti
- 1 telina mai mare
- 5 linguri zahar
- 5 linguri otet
- 5 linguri ulei
- 2 linguri cimbru
- sare dupa gust
Ardeii iuti se curata de seminte si se taie fasii . Ardeii capia si gogosarii se coc , se curata si se dau prin masina de tocat impreuna cu ardeiul iute . Telina se curata si se da pe razatoare . Se pun toate legumele pe foc impreuna cu uleiul si cimbrul amestecand mereu . Cand se ridica zeama deasupra , se adauga zaharul si otetul . Se amesteca mereu si se potriveste gustul de sare . Cand capata consistenta unei paste se stinge focul . Sosul se toarna in borcane , incalzite un pic , dupa care se pun in cuptor . Se lasa usa deschisa la cuptor dar focul aprins pana se formeaza o crusta maronie deaspura . Se pun capacele si se poate consuma la fripturi , orez sau paste .
Pofta buna .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu