Ca orice femeie si eu imi doresc sa fiu experta in bucatarie , sa inventez retete si preparatele mele sa arate ca cele din reviste . Asa cum si eu am primit mostenire de la bunica mea multe retete si trucuri din bucatarie vreau si eu la randul meu sa impartasesc si altor persoane retete si sfaturi culinare . Astept cu nerabdare parerile dumneavoastra si chiar retete si sfaturi pe care sa ni le impartasim.
duminică, 5 septembrie 2010
Miracolele ardeiului iute
Una dintre cele mai valoroase substante continute de ardeii iuti , alaturi de Vitamina C , este capsaicina . Aceasta da gustul iute ardeiului si are un rol deosebit de puternic antioxidant . Datorita acestei insusiri , ardeiul iute este recomandat pentru cresterea imunitatii , pentru reglarea digestiei , pentru calmarea unor dureri musculare si osoase , in cataplasme cu aplicatii externe . Ultimele cercatari efectuate au demonstrat rolul anticancerigen al ardeiului iute , recomandat mai ales in cancerul de ficat , ovarian , de plamani si in leucemie . Decoctul de ardei iute este puternic antiviral si antibacterian . Este de folos in infectii ale gatului , sub forma de gargare . Se consuma in stare proaspata sau in diferite conserve si preparate culinare .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu