sâmbătă, 4 septembrie 2010

Gogosari umpluti cu struguri

Ingrediente : - 2 kg gogosari cat mai rosii
                    - 500 g struguri negrii dulci
                    - 500 ml otet de mere
                    - 50 g miere ( 2-3 lingurite cu varf)
                    - o lingurita sare grunjoasa
                    - foi de dafin
                    - 2-3 bete de hrean
                    - frunze de telina
                    - boabe de piper
Gogosarii se curata de cotoare , seminte si nervuri . Se spala strugurii si se desfac boabele de pe ciorchine . Pe fundul borcanelor se asaza frunze de telina , apoi un strat de gogosari umpluti cu boabe de strugure , cu deschizatura in sus , un strat de boabe de struguri si apoi gogosari umpluti pana se umple borcanul . Deasupra se asaza 2-3 bete de hrean . Otetul se fierbe cu 500 ml de apa . Se lasa sa dea cateva clocote , se adauga foile de dafin si piperul si se ia de pe foc . Se adauga sarea si mierea si se toarna fierbinte peste gogosari . Se lasa 1 ora si apoi se leaga borcanele .

Pofta buna .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu