sâmbătă, 30 octombrie 2010

Varza cu afumatura

Ingrediente : - 2 kg varza acra
                    - 2 cepe
                    - boabe de coriandru
                    - 500 g carne afumata de porc
                    - 300 g costita afumata
                    - 3 carnati simpli
                    - 4 carnati Plescoi
                    - 4 polonezi
                    - 1 sticla de Riesling
                    - ulei sau untura
Intr-o oala incapatoare se pune ceapa taiata marunt si grasimea . Cand ceapa s-a inmuiat se adauga jumatate din cantitatea de varza bine spalata , presata si taiata fideluta . Peste varza se pune carnea , costita , carnatii , fara polonezi . Se acopera cu restul de varza , se adauga boabele de coriandru si se acopera totul cu vin indoit cu apa . Se da la cuptor la foc mic pentru circa 2 ore . Cu 15 min inainte de a fi gata se pun deasupra si polonezii . Se serveste calda cu mamaliguta si ardei iute .

Pofta buna .

Un comentariu: