Ingrediente : - 500 g dovleac
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi
- 500 ml supa pui
- o telina mica
- o lingura ulei masline
- 250 g smantana
- 1 lingura unt
- 125 ml vin alb
- sare
- piper
- 1 legatura patrunjel
Se pun la fiert morcovul si telina taiate cubulete in supa de pui . Se caleste ceapa in ulei , se adauga dovleacul taiat cubulete si se lasa 3 min amestecand mereu . Cand s-a inmuiat dovleacul , se stinge cu vin si se mai lasa la foc mic 30 min . Se toarna acest amestec in supa de pui si se mai completeaza cu apa . Cand legumele sunt fierte se adauga untul si smantana . Se pune din nou vasul pe foc , se condimenteaza dupa gust si cand da clocot se ia de pe foc . Se presara patrunjelul tocat marunt si se serveste cu crutoane .
Pofta buna .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu