vineri, 8 octombrie 2010

Supa de dovleac

Ingrediente : - 500 g dovleac
                    - 1 ceapa mare
                    - 2 morcovi
                    - 500 ml supa pui
                    - o telina mica
                    - o lingura ulei masline
                    - 250 g smantana
                    - 1 lingura unt
                    - 125 ml vin alb
                    - sare
                    - piper
                    - 1 legatura patrunjel
Se pun la fiert morcovul si telina taiate cubulete in supa de pui . Se caleste ceapa in ulei , se adauga dovleacul taiat cubulete si se lasa 3 min amestecand mereu . Cand s-a inmuiat dovleacul , se stinge cu vin si se mai lasa la foc mic 30 min . Se toarna acest amestec in supa de pui si se mai completeaza cu apa . Cand legumele sunt fierte se adauga untul si smantana . Se pune din nou vasul pe foc , se condimenteaza dupa gust si cand da clocot se ia de pe foc . Se presara patrunjelul tocat marunt si se serveste cu crutoane .

Pofta buna .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu