Ingrediente : - 1 kg limba de porc
- 2 cepe
- 1 morcov mare
- 1 radacina patrunjel
- 1 lingura faina
- 1 pahar vin alb
- 100 g unt
- 2 linguri smantana
- 2-3 fileuri ansoa sau 2-3 bucati sprot afumat
- 1 lamaie
- 1 mana alune taiate
- sare
- piper
Se pune limba la fiert in apa rece cu sare . Se spumeaza si se adauga legumele curatate intregi . Se lasa sa fiarba bine , se scoate limba , se curata de piele si se taie felii . Intr-o tigaie se topeste untul , se incorporeaza faina si se stinge cu vin putin cate putin . Se adauga smantana si se amesteca sa nu ramana cocoloase . Se adauga in sos pestele taiat bucatele mici , zeama de lamaie si alunele . Se lasa pe foc 2-3 minute si se amesteca mereu . Se pune limba si se mai lasa 2-3 clocote . Se pune sare si piper dupa gust .
Pofta buna .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu