marți, 5 octombrie 2010

Limba cu sos de lamaie

Ingrediente : - 1 kg limba de porc
                    - 2 cepe
                    - 1 morcov mare
                    - 1 radacina patrunjel
                    - 1 lingura faina
                    - 1 pahar vin alb
                    - 100 g unt
                    - 2 linguri smantana
                    - 2-3 fileuri ansoa sau 2-3 bucati sprot afumat
                    - 1 lamaie
                    - 1 mana alune taiate
                    - sare
                    - piper
Se pune limba la fiert in apa rece cu sare . Se spumeaza si se adauga legumele curatate intregi . Se lasa sa fiarba bine , se scoate limba , se curata de piele si se taie felii . Intr-o tigaie se topeste untul , se incorporeaza faina si se stinge cu vin putin cate putin . Se adauga smantana si se amesteca sa nu ramana cocoloase . Se adauga in sos pestele taiat bucatele mici , zeama de lamaie si alunele . Se lasa pe foc 2-3 minute si se amesteca mereu . Se pune limba si se mai lasa 2-3 clocote . Se pune sare si piper dupa gust .

Pofta buna .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu