marți, 19 octombrie 2010

Fursecuri glazurate

Ingrediente : Aluat : - 4 oua
                              - 800 g faina
                              - 3 pahare zahar tos
                              - 3 pahare ulei
                              - 1 plic zahar vanilat
                              - 1 lingura rasa bicarbonat
                              - gem de caise
                   Glazura alba : - 2 albusuri
                                         - 200 g zahar pudra
                   Glazura de ciocolata : - 200 g zahar pudra
                                                    - 3 linguri cacao
                                                    - 2 linguri ulei
                                                    - 3 linguri apa fierbinte
Se bat ouale spuma cu zaharul tos , se pune uleiul ca la maioneza , se adauga bicarbonatul si se amesteca bine . Se cerne faina si peste ea se pune amestecul de mai sus putin cate putin . Se framanta un aluat potrivit de tare . Se intinde aluatul cu sucitorul si se taie in diferite forme speciale pentru biscuiti . Se asaza in tava unsa cu ulei si se coc . Cand s-au racit se unesc 2 cate 2 cu gem la mijloc . Se face glazura alba frecand albusurile cu zaharul pana se obtine o spuma tare . Se pregateste si glazura de ciocolata amestecand la rece toate ingredientele . Jumatate din fursecuri se acopera cu glazura alba si se toarna putin din cea de ciocolata iar celelalte invers . Din glazura care se toarna in cantitate mai mica se pot face modele cu ajutorul unui betisor .

Pofta buna .

Un comentariu: