Ingrediente : Aluat : - 4 oua
- 800 g faina
- 3 pahare zahar tos
- 3 pahare ulei
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingura rasa bicarbonat
- gem de caise
Glazura alba : - 2 albusuri
- 200 g zahar pudra
Glazura de ciocolata : - 200 g zahar pudra
- 3 linguri cacao
- 2 linguri ulei
- 3 linguri apa fierbinte
Se bat ouale spuma cu zaharul tos , se pune uleiul ca la maioneza , se adauga bicarbonatul si se amesteca bine . Se cerne faina si peste ea se pune amestecul de mai sus putin cate putin . Se framanta un aluat potrivit de tare . Se intinde aluatul cu sucitorul si se taie in diferite forme speciale pentru biscuiti . Se asaza in tava unsa cu ulei si se coc . Cand s-au racit se unesc 2 cate 2 cu gem la mijloc . Se face glazura alba frecand albusurile cu zaharul pana se obtine o spuma tare . Se pregateste si glazura de ciocolata amestecand la rece toate ingredientele . Jumatate din fursecuri se acopera cu glazura alba si se toarna putin din cea de ciocolata iar celelalte invers . Din glazura care se toarna in cantitate mai mica se pot face modele cu ajutorul unui betisor .
Pofta buna .
trebuie sa fie tare bune!
RăspundețiȘtergere