Ingrediente : - 1 kg cartofi
- 250 g faina
- 1 ou
- 2 lingurite ulei
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita sare
- 1 varf cutit scortisoara
- 1 kg prune
- 300 g pesmet
- 3 linguri zahar
- 100 g unt
Se spala prunele , se scot samburii taind pruna pe jumatate , se pudreaza cu zahar si scortisoara si se lasa 30 min . Se fierb cartofii in apa cu sare , se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure . Se adauga faina , uleiul , 1/2 lingurita zahar , un praf de sare si se framanta un aluat nu foarte tare . Se imbraca fiecare pruna in cate o bucata de aluat , se rotunjesc si se pun la fiert , la foc mic in apa fierbinte cu putina sare . Cand se ridica la suprafata se scot cu o spumiera si se lasa la scurs . Se caleste pesmetul in unt incins , se adauga zaharul si scortisoara dupa gust si se tavalesc galustele calde prin pesmetul fierbinte . Se asaza intr-o tava unsa si se baga la cuptor 20 min .
Pofta buna .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu