vineri, 1 octombrie 2010

Galuste cu prune

Ingrediente : - 1 kg cartofi
                    - 250 g faina
                    - 1 ou
                    - 2 lingurite ulei 
                    - 1 lingura zahar
                    - 1 lingurita sare
                    - 1 varf cutit scortisoara
                    - 1 kg prune
                    - 300 g pesmet
                    - 3 linguri zahar
                    - 100 g unt
Se spala prunele , se scot samburii taind pruna pe jumatate , se pudreaza cu zahar si scortisoara si se lasa 30 min . Se fierb cartofii in apa cu sare , se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure . Se adauga faina , uleiul , 1/2 lingurita zahar , un praf de sare si se framanta un aluat nu foarte tare . Se imbraca fiecare pruna in cate o bucata de aluat , se rotunjesc si se pun la fiert , la foc mic in apa fierbinte cu putina sare . Cand se ridica la suprafata se scot cu o spumiera si se lasa la scurs . Se caleste pesmetul in unt incins , se adauga zaharul si scortisoara dupa gust si se tavalesc galustele calde prin pesmetul fierbinte . Se asaza intr-o tava unsa si se baga la cuptor 20 min .

Pofta buna .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu