Ingrediente : Aluat : - 200g faina
- 1 lingura praf de copt
- 100 g unt
- 80 g zahar
- 1 galbenus
Umplutura : - 500g mere
- 3 albusuri
- 50 g zahar
- 120 g miez de nuca
- 1/4 lingurita scortisoara
Crema : - 300 ml lapte
- 2 linguri amidon sau faina
- 60 g zahar pudra
- 1 esenta vanilie
- 250 ml frisca
Decor : - 2 mere
- 100 g nuca prajita
- cateva frunze menta
Se amesteca faina cu praful de copt , se adauga untul taiat bucatele , zaharul si galbenusul . Se framanta un aluat omogen , se inveleste in folie si se lasa la rece 30 min . Merele se curata de coaja si seminte si se taie in sferturi . Se pun intr-un vas uns cu unt , se toarna 50 ml de apa si se coc 20 min . Dupa ce se racesc se pun in blender si se fac piure . Se intinde aluatul si se asaza intr-o forma de tort detasabila , imbracand si peretii pana la jumatate . Se bat albusurile spuma cu zaharul si se amesteca cu nucile macinate , piureul de mere si scortisoara . Se toarna amestecul peste aluatul din forma si se coace 30 min . Se lasa sa se raceasca in forma . Se amesteca laptele rece cu zaharul , amidonul si se fierbe la foc mic pana se ingroasa . Dupa ce s-a racit se amesteca cu esenta si frisca . Se toarna crema peste blatul din forma si se dala rece 1 h . Se scoate din forma si se decoreaza cu felii subtiri de mere cu nuca prajita si maruntita si cu frunze de menta .
Pofta buna .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu