duminică, 19 septembrie 2010

Prajitura delicioasa cu nuca

Ingrediente : Aluat : - 200g faina
                              - 1 lingura praf de copt
                              - 100 g unt
                              - 80 g zahar
                              - 1 galbenus
                  Umplutura : - 500g mere
                                     - 3 albusuri
                                     - 50 g zahar
                                     - 120 g miez de nuca
                                     - 1/4 lingurita scortisoara
                 Crema : - 300 ml lapte
                              - 2 linguri amidon sau faina
                              - 60 g zahar pudra
                              - 1 esenta vanilie
                              - 250 ml frisca
                 Decor : - 2 mere
                             - 100 g nuca prajita
                             -  cateva frunze menta
Se amesteca faina cu praful de copt , se adauga untul taiat bucatele , zaharul si galbenusul . Se framanta un aluat omogen , se inveleste in folie si se lasa la rece 30 min . Merele se curata de coaja si seminte si se taie in sferturi . Se pun intr-un vas uns cu unt , se toarna 50 ml de apa si se coc 20 min . Dupa ce se racesc se pun in blender si se fac piure . Se intinde aluatul si se asaza intr-o forma de tort detasabila , imbracand si peretii pana la jumatate . Se bat albusurile spuma cu zaharul si se amesteca cu nucile macinate , piureul de mere si scortisoara . Se toarna amestecul peste aluatul din forma si se coace 30 min . Se lasa sa se raceasca in forma . Se amesteca laptele rece cu zaharul , amidonul si se fierbe la foc mic pana se ingroasa . Dupa ce s-a racit se amesteca cu esenta si frisca . Se toarna crema peste blatul din forma si se dala rece 1 h . Se scoate din forma si se decoreaza cu felii subtiri de mere cu nuca prajita si maruntita si cu frunze de menta .

Pofta buna .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu