Ingrediente : - 4 kg nectarine fara samburi
- 2 kg zahar
- 6 pahare apa
- 2 batoane vanilie
- zeama de la 2 lamai
Se topeste zaharul cu apa la foc mic intr-o cratita mare . Dupa ce se topeste zaharul se da focul mai mare si se fierbe pana cand incepe sa se lege siropul. Nectarinele se spala , se scurg de apa , se taie in jumatate , se scot samburii si se taie felii . Se adauga fructele in siropul de zahar impreuna cu vanilie si se lasa sa fiarba indepartand spuma formata deasupra . Cand gemul este aproape gata se adauga zeama de lamaie si dupa 2-3 clocote se ia dupa foc . Se toarna gemul intr-un castron de faianta , se acopera cu un prosop umezit cu apa rece , stors bine , si se lasa pana a doua zi . A doua zi , gemul se pune in borcane sterilizate , se capseaza si se depoziteaza in camara . Cine doreste inainte de a capsa borcanele poate presara cate un praf de scortisoara.
Pofta buna .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu