Ingrediente : - 1/2 kilogram cartofi
- 2 oua
- 200 g sunca presata
- un pahar lapte
- 3 linguri faina
- sare
- ulei
- drojdie
In laptele fiert si racit se dizolva drojdia de bere ( cat o nuca mai mica ) . Se adauga putina faina , cartofii fierti si dati prin masina de carne , sare dupa gust si ouale . Se framanta bine si se face o coca mai tarisoara care se lasa la dospit . Se intinde o foaie groasa de 1/2 centimetri . Pe jumatate din foaie se asaza din loc in loc gramajoare de sunca taiata marunt . Se intoarce cealalta jumatate de foaie peste cea cu gramajoare , se taie gogosele cu un pahar si se prajesc in ulei incins . Se pot servi ca aperitiv sau garnitura la fripturi . Umplutura se poate prepara si din ciuperci , zarzavat , mazare sau carne . Se pot prepara si gogosele neumplute din aceasi coca mai moale , care se ia cu lingurita si se prajesc in grasime .
Pofta buna .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu