sâmbătă, 30 octombrie 2010

Iepure cu sos de rosii

Ingrediente : - 1 iepure
                   - 1 capatana de usturoi
                   - 1/2 litru vin alb sec
                   - 1 kg rosii
                   - 1 ceapa mare
                   - sare
                   - piper
                   - 1 legatura patrunjel
                   - 150 ml ulei
Carnea se portioneaza si se impaneaza cu usturoi . Se presara cu sare si piper si se da la rece 2 ore . Apoi se aseaza intr-o tava impreuna cu uleiul si se da la cuptor pentru 40 min . Separat se face sosul din ceapa tocata marunt si calita in tigaie . Se adauga rosiile curatate de coaja si taiate cubulete si se lasa pe aragaz pana da in clocot . Se scoate friptura de la cuptor , se strecoara zeama in care s-a facut carnea , se amesteca cu rosiile si se pune peste carnea din tava . Se toarna si vinul si se mai da la cuptor 15 min . Se serveste cu patrunjel tocat , presat deasupra . Se poate pregati piure de cartofi , cartofi natur , si chiar orez drept garnitura .

Pofta buna .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu